Polecane warsztaty, firmy tuningowe, specjaliści, itp.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kristo
    Rider
    S_OCP Member
    • 2004
    • 266

Zamieszczone przez da3
    no w BBa to narazie tylko ecusoft ma hamownie ale do Krakowa masz blisko zeby uderzyc na hamownie obciazeniowa do TTC :wink:
    no może kiedyś przy okazji.. 8)
    jak się pracuje 7-18 to brak czasu jest dotkliwy :cry:
    Pink Floyd fan.

Komentarz

• Mery 1,9 TDI
      Drive
      • 2004
      • 68

Temat się rozlazł a ja w temacie polecane warsztaty: Auto-expert(w-wa,okęcie, skręt w lewo przed terminalem-w drodze na stacje Petrolotu):naprawy, elektryka,klima, kółka i inne cuda wianki (nie pamietam).Byłem tam na wymianie kółek na letnie.Dlaczego polecam? Fachman dokręcał kółka kluczem dynamometrycznym.Niby normalka-tylko że w praktyce po raz pierwszy.
      Octa ASV 119/261(fabryka) 136/328(Masters)

Komentarz

• dede_adam
        L&K
        S_OCP Member
        • 2004
        • 1449

Polecam SERWIS SKODY CARSED MINSK MAZOWIECKI ... po rozmowie z P.Mirkiem mozna dostac rabacik ~10% i oczywiscie patrzec co z autkiem robia....
        Polecam

Komentarz

• Samiec
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 4287
          • Octavia I (1U2)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez Mery 1,9 TDI
          Fachman dokręcał kółka kluczem dynamometrycznym.Niby normalka-tylko że w praktyce po raz pierwszy.
          Tylko pytanie do ilu niutonowetrow dokrecal :wink:
          Ja swoje fele tez takim kluczem dokrecalem fakt ze z markietu ale dziala oki k
          TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
          SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
          SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• misiekwaw
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 7715
            • Ford

W temacie zbieznosci zawieszenia bardzo polecam ASKO -AUTO SERWIS

Ja tam robie od jakiś 3 lat w kolejnych autach zbierznosc / geometrię. Robią to naprawdę dobrze (na autokąciku polecał ich Lucyfer, Ci którzy mają konta na ak wiedzą o kogo chodzi), a oprócz tego to poprostu warsztat, ale o pozostałych częściach ich działalności nie mogę się wypowiedzieć :wink:
            Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
            http://www.disi-tune.pl
            Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
            Był WRX
            Była Octa

Komentarz

Jakieś dobre ASO Poznań i okolice ???

Cześć, jak w temacie... czy ktoś ma przyjemne doświadczenia z jakimś ASO w Poznaniu i okolicach ? Pytam, bo na początku Maja odbieram Octavię za duże jak na mnie pieniądze i chciałbym uniknąć jakiejś niepotrzebnej wpadki ... tym bardziej, że serwis który miałem upatrzony właśnie wtopił na całego sprawę naprawy Octavki mojego szwagra... na tyle powaznie, że opiszę niedługo bo zakrawa to przynajmniej na kpiny jak nie o rozbój w biały dzień :evil: Podpadli mi na całego... jeszcze tylko muszę sprawdzić wszystkie wątki sprawy ale już wygląda mi to na próbę wyłudzenia sporej kasy....

Dlaczego większość forumowiczów jest z Wawy i okolic ? Czy tam rozdają Skody za półdarmo ?

Komentarz

• tomi98
                Rider
                • 2004
                • 564

Cześć, jak w temacie... czy ktoś ma przyjemne doświadczenia z jakimś ASO w Poznaniu i okolicach ? Pytam, bo na początku Maja odbieram Octavię za duże jak na mnie pieniądze i chciałbym uniknąć jakiejś niepotrzebnej wpadki ... tym bardziej, że serwis który miałem upatrzony właśnie wtopił na całego sprawę naprawy Octavki mojego szwagra... na tyle powaznie, że opiszę niedługo bo zakrawa to przynajmniej na kpiny jak nie o rozbój w biały dzień Podpadli mi na całego... jeszcze tylko muszę sprawdzić wszystkie wątki sprawy ale już wygląda mi to na próbę wyłudzenia sporej kasy....
                cześć, korzystam z serwisu Sunny na obornickiej, i jestem zadowolony, robiłem już 3 przeglądy obowiązkowe, oraz 3 wizyty poza planem , zawsze udaje mi się wyciągnąć jakiś rabat k

Komentarz

właśnie. może coś o Poznaniu i okolicach.
                  ja się za bardzo nie przydam, bo wiele z serwisami i warsztatami w "sprawie skody" do czynienia nie miałem (absolutnie nic się nie zepsuło), ale był 1 zgrzyt: przy perwszym przeglądzie gwarancyjnym pan w krawacie przy odbiorze auta oznajmił: stracił pan gwarancję na auto - ma pan zainstalowane niezależne ogrzewanie, kto to panu montował bo źle jest wbudowane do auta?? mówię że sam sobie nagrzebałem któregoś wieczoru w garażu. a on do mnie że mi gwarancję cofa, bo to autoryzacja specjalistyczna jest potrzebna itd, itd, - a ja do niego że za webasto zalożone w tydzień po zakupie auta to mi powinni "gware" na motorek o 2 lata przedłużyć. ogólnie było b. wesoło w biurze serwisu, jeszcze fajniej się zrobiło jak wyjąłem ze schowka kartę gwarancyjną i wypisałem ją na miejscu (dobrze podejżewałem że żaby będą na przeglądzie i przygotowałem się). temat upadł na miejscu
                  poza tym nic - olej to każdy serwis "chyba" potrafi zmienić
                  pozdro z poznania i okolic

Komentarz

• misiekwaw
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 7715
                    • Ford

Zamieszczone przez tomi98
                    cześć, korzystam z serwisu Sunny na obornickiej, i jestem zadowolony, robiłem już 3 przeglądy obowiązkowe, oraz 3 wizyty poza planem , zawsze udaje mi się wyciągnąć jakiś rabat k
                    znajomy serwisował Felicje i Fabie u Jóźwiaka i chwalił, ale ostatnio coś mu podpadli i zmienił... na Carsed :lol:
                    Był WRX
                    Była Octa

Komentarz

• bobasek
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 326

utrata

gwarancja "cudownie" powróciła po lekturze pieczątki autoryzowany serwis, "dewasto" nagle było zamontowane ok, sytuacja mimo dobrego humoru - ogólnie żenada.
                      UWAGA NA AUTO-JÓŹWIAK POZNAŃ - lubią sobie z klientami "pogadać" o niczym ze skutkiem dość bolesnym - do robocizny zastrzeżeń na razie brak
                      5,5l/100

Komentarz

• tomi98
                        Rider
                        • 2004
                        • 564

UWAGA NA AUTO-JÓŹWIAK POZNAŃ
                        kamień z serca spadł mi , że to nie "moje Sunny" i tak trzeba czujnym być i na łapy patrzeć , żeby tylko krzywdy nie zrobili mojej octavii k i WASZYM też

Komentarz

• rentier
                          Ambiente
                          • 2005
                          • 203

warunkowo polecam AUTOREMO z Bukowinie Tatrzańskiej, kierownik grzeczny, dwóch mechaników, którzy wiedzą co robią ...
                          warunkowo, bo byłem na razie tylko raz, ale poprzedni właścicel tam serwisował Octe i był zadowolony

poza tym zwróciłem uwagę, w czasie gdy wymieniali mi łożysko, wpadł tam ktos z Wawy z SUPERB i miał jakas awarie, była 17.45 i przyjeli samochod na podnosnik nie patrzac ktora godzina .... i nie mowili, ze juz pozno ...
                          1.9 TDI ATD KOMBI 4x4

Komentarz

• tomcatek
                            Classic
                            • 2005
                            • 24

Szukam dobrego elektryka do dziwnych problemow c Octavia 00 TDI

Komentarz

• Piotrus
                              Rider
                              • 2004
                              • 524

Zamieszczone przez tomcatek
                              Szukam dobrego elektryka do dziwnych problemow c Octavia 00 TDI
                              Yanki, www.diagtronik.pl
                              Piotruś
                              AGR(RIP) + ALH

Komentarz

• Adrian
                                Rider
                                S_OCP Member
                                • 2005
                                • 662
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • BKD 2.0 TDI 140 KM

SERWIS SKODY CARSED MINSK MAZOWIECKI byłem już na 4 przeglądach i jestem zadowolony.
                                UWAGA!!! Przed Serwisem Auto Wimar na Modlińskiej jakiś .......... rysuje samochody, szkoda tylko że nie te testowe Wimaru.
                                Mogę też polecić mechanika w Ciechanowie, ul. Gostkowska 68, Tadeusz Olszewski (23) 6738932. Starszy Pan, zna się na samochodach z grupy VW, byłem u niego pare razy i nie naciąga na koszty.
                                PerfectService by DGW
                                Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
                                Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
                                Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+

Komentarz

• djczas
                                  RS
                                  • 2005
                                  • 9612

ja polecam wam serwis w krakowie ASO INTER AUTO na kocmyżowskiej 1a i ich drugi salon na zakopiańskiej

Komentarz

• Mach
                                    Rider
                                    • 2004
                                    • 349

Zamieszczone przez djczas
                                    a jesli chodzi o tunning to polecam
                                    V-Tech na bierzanowskiej w Krakowie goście są genialni zrobili z mojem 1.8 T wariata nie samochód
                                    masz jakis wykres tego "wariata" :?:
                                    A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971

Komentarz

• misiekwaw
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 7715
                                      • Ford

Zamieszczone przez Mach
                                      a jesli chodzi o tunning to polecam
                                      V-Tech na bierzanowskiej w Krakowie goście są genialni zrobili z mojem 1.8 T wariata nie samochód
                                      masz jakis wykres tego "wariata" :?:
                                      zapewne taki namalowany przez Piro :zlosnik:

ciekaw jestem bardzo osiągów tej Octavii :roll: Ciekawe od kiedy zaczyna się "wariat" k
                                      Był WRX
                                      Była Octa

Komentarz

• djczas
                                        RS
                                        • 2005
                                        • 9612

Temat narazie nie aktualny

Komentarz

• misiekwaw
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2004
                                          • 7715
                                          • Ford

Gdzies miałem jakznajde to wam pokarze
                                          dokladnie to mam turbo k04intercooler od mondeo tdci kolektor wydechowy od audi tt
                                          oraz pompe paliwową od audi rs
                                          na ostatnim wykresie jest 233 KM na 1.3 bara ponieważ wykres został zrobiony po 5 próbach aby był wiarygodny na pierwszej miała 270 a na otatniej 233 KM
                                          średnio w testach utrzymywał sie na poziomie 250 a 240 km ostatni test był wykonany w zimie i na zimnej hali i dlatego byc może wyszło 270 KM to była moc w tak zwanym piku moment maksymalny pojawia się przy 3500 a moc przy4900 i ciągnie się prawie aż do 6500 przesuniety ogranicznik do 7000 pozdrawiam
                                          k
                                          Był WRX
                                          Była Octa

Komentarz

• jax
                                            Classic
                                            • 2005
                                            • 7

Jezeli chodzi o firmę v-tech z Krakowa to prawdziwa tragedia. Ja modyfikacjami programów komputera zajmuje się od kilku lat i wspólpracowałem z kilkama firmami, z firmą v-tech prawie 2 lata. Pewnego dnia wyslełem do nich autko znajomego Octavia 1,8T, to co oni zrobili z tym samochodem to prawdziwy koszmar. Zero profesjonalizmu tylko same eksperymenty. Auto odebraliśmy po miesiacu doświdczeń (uszkodzone!!!).
                                            Zdecydowanie nie polecam z gotowymi programami jakoś sobie radzą (choć mam dużo do życzenia), lecz z szerszymi modyfikacjami nie mają zupelnie doświadczenia. Częste błędy ich programów polegają na ptrzeładowywaniu turbiny. itp......... :-(

Komentarz

• Masmo
                                              L&K
                                              • 2005
                                              • 1145

A może jakieś warsztaty w 3-mieście albo w okolicy Łodzi?
                                              Ja jak na razie mogę ostrzec przed warszatem w Łodzi przy Genat-cie. Fe-Vet czy jakoś tak... Nawet oleju nie potrafią zmienić...
                                              Pozytywne doświadczenie z szybkimi robótkami (typu wymian płynu hamulcowego, filtrów itp) z Norauto w Gdańsku przy Auchan oraz Carman w Łodzi.

Odwiedziłem warsztat AutoCar Łódź ul. Pabianicka 177. Wrażenia:
                                              1. Dobre ceny
                                              2. Części zamienne na miejscu
                                              3. Młodzi ambitni mechanicy którzy myślą przy robocie (co rzadko się zdarza) ale jescze wszystkiego nie wiedzą.
                                              4. Potrafią się przyznać do błędu i go szybko naprawić.
                                              Generalnie jeden z lepszych warsztatów z jakim miałem do czynienia. Polecam
                                              Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

• Golfista
                                                Ambiente
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 183

Bosch service

Zamieszczone przez Masmo
                                                A może jakieś warsztaty w 3-mieście albo w okolicy Łodzi?
                                                Ja jak na razie mogę ostrzec przed warszatem w Łodzi przy Genat-cie. Fe-Vet czy jakoś tak... Nawet oleju nie potrafią zmienić...
                                                Pozytywne doświadczenie z szybkimi robótkami (typu wymian płynu hamulcowego, filtrów itp) z Norauto w Gdańsku przy Auchan oraz Carman w Łodzi.

Polecam Bosch service w Chwaszczynie k. Gdyni.
                                                Pełen profesjonalzim.
                                                Normalny serwis, mechanika i chiptuning.

Dla członków www.dieselteam.pl znizki... :lol: :lol: :lol:
                                                Pozdrawiam Bartek.

Current: Honda Civic
                                                Ex: O1

Komentarz

• djczas
                                                  RS
                                                  • 2005
                                                  • 9612

ja moge powiedziec ze przeżyłem miłe rozczarowanie jesli chodzi o serwis ASO
                                                  to moge dołączyc do kolegi Rentiera i polecic serwis Auto Remo z bukowiny Tatrzańskiej
                                                  urwała mi się płyta pod silnikiem serwis szybko mi ją naprawił (przymocował) i nie wziął ani złotówki za to usługe

Komentarz

• rentier
                                                    Ambiente
                                                    • 2005
                                                    • 203

co do serwisu to polecam takze kolege djczas`a, wrzucil mi octe na kompa i juz wiedzialem co i jak, a takze poprawil komfort jazdy i to takze za darmo k
                                                    1.9 TDI ATD KOMBI 4x4

Komentarz

Pracuję...